Ciorbă de oase afumate cu dragavei
PrinteazaCiorbă de oase afumate cu dragavei din: morcovi, ceapa, zarzavat, conopida, oase afumate, smantana, ou, sare, dragavei.
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 2 linguri zarzavat de la borcan
- 1 conopidă (de la congelator)
- 3 oase afumate
- 100 g smântână
- 1 ou
- sare
- 1 mână dragavei (ştevie) congelat
Mod de preparare:
Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele afumate, spălate, conopida decongelată şi desfăcută în bucheţele şi zarzavatul din borcan.
Laşi totul să fiarbă pânăre carnea se desprinde pe de oase. Scoţi oasele din ciorbă, laşi carnea în zeamă, apoi pui dragaveiul decongelat, tăiat mărunt şi potriveşti de sare.
După ce totul s-a fiert, dai ciorba deoparte, o laşi puţin să se răcească şi o dregi cu un pic de făină amestecată cu smântână şi oul.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de dragavei cu afumatura
- ciorba de dragavei