Ciorba de pasare a la grec
PrinteazaO reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde.
- carne de pasăre 600 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- ulei 30 ml
- orez 50 g
- smântână 100 g
- un ou
- sare
- suc sau sare de lămâie după gust
- o legătură mică de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează. Zarzavatul se curăţă şi se taie mărunt. Se căleşte în ulei cu puţină apă şi se adaugă la fiert împreună cu orezul spălat şi puţină sare sau knorr.
După ce toate ingredientele s-au fiert bine, se . adaugă liezonul compus din smântână amestecată cu ou şi puţină ciorbă fierbinte. Se amestecă şi se continuă fierberea la foc mic încă 2-3 minute.
Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!