Ciorba de pasare a la grec

Printeaza

O reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorba de pasare a la grec

  • carne de pasăre 600 g
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • ulei 30 ml
  • orez 50 g
  • smântână 100 g
  • un ou
  • sare
  • suc sau sare de lămâie după gust
  • o legătură mică de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează. Zarzavatul se curăţă şi se taie mărunt. Se căleşte în ulei cu puţină apă şi se adaugă la fiert împreună cu orezul spălat şi puţină sare sau knorr.

După ce toate ingredientele s-au fiert bine, se . adaugă liezonul compus din smântână ameste­cată cu ou şi puţină ciorbă fierbinte. Se amestecă şi se continuă fierberea la foc mic încă 2-3 minute.

Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul verde tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.