Ciorba de pasare (Bors de pasare)
PrinteazaCiorba de pasare (Bors de pasare) din: carne de gaina/pui, zarzavat, ceapa, ardei, patrunjel, leustean, bors, oua.
- cam 1 kg carne de găină/pui (cap, gât, pipote, partea de jos a picioarelor – ghearele, aripioarele, spatele)
- zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, telină)
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras
- pătrunjel verde
- leuştean verde
- 1 I borş
- eventual 2 ouă
Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert într-o oală cu 2 I apă rece.
Se curăţă zarzavaturile, se spală bine şi apoi se rad pe o râzătoare mare, iar ceapa şi ardeiul se taie în bucăţele mici. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavatul ras sau tocat şi ciorba se lasă să fiarbă în continuare.
Când zarzavatul este fiert, se adaugă borşul (care a fost fiert separat şi curăţat de spumă în prealabil).
Se potriveşte de sare, se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi (eventual) cele două ouă bătute (zdrenţe de ou). Se mai dă o dată în clocot şi se serveşte caldă.
Pofta buna!