Ciorba de pasare cu smantana si verdeata
PrinteazaCiorba de pasare cu smantana si verdeata
Ingrediente:
- 500 g carne de pasăre
- 1 căniţă cu orez
- 1/2 kg morcovi
- 2-3 rădăcini de pătrunjel
- 3 legături ceapă
- 4 linguri ulei
- 200 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 100 g lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare după gust
Mod de preparare:
Tai carnea de pasăre în bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. După ce a dat în fiert iei spuma, adaugi zarzavatul tăiat rondele, ceapa tocată şi călită în ulei şi orezul, care a fost spălat şi scurs.
Când carnea este fiartă adaugi smântână amestecată cu gălbenuşurile şi zeama de lămâie şi potriveşti gustul de sare.
Laşi să mai fiarbă 10 minute, iar la sfârşit presari verdeaţa tocată.
Ciorba de pasare cu smantana si verdeata
Pofta buna!