Ciorba de pasare cu usturoi

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare.

Ingrediente:Ciorba de pasare cu usturoi

  • 600 g carne de pasăre
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 50 g orez
  • 1 lingură de făină
  • 200 g smântână
  • 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel)
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 ouă
  • 1/2 lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Porţionezi carnea şi o pui la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii, iei spuma for­mată, apoi adaugi ceapa tăia­tă mărunt, zarzavatul tăiat peştişori şi orezul ales şi spă­lat. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, iei vasul de pe foc.

Amesteci gălbenuşurile cu făina, mujdeiul de ustu­roi şi zeama de lămâie, adaugi smântână, subţiezi cu zeamă din ciorbă şi adaugi compoziţia în restul de ciorbă din oală. Potriveşti gustul de sare, pui din nou ciorba pe foc şi laşi să mai dea câte­va clocote.

La servire, pre­sari verdeaţă tocată mărunt şi mai adaugi în ciorbă, dacă doreşti, smântână.

Ciorba de pasare cu usturoi

Ciorba de pasare cu usturoi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.