Ciorba de pasare cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare.
- 600 g carne de pasăre
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 50 g orez
- 1 lingură de făină
- 200 g smântână
- 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel)
- 1 căpăţână usturoi
- 2 ouă
- 1/2 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea şi o pui la fiert în apă cu sare. In timpul fierberii, iei spuma formată, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt, zarzavatul tăiat peştişori şi orezul ales şi spălat. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, iei vasul de pe foc.
Amesteci gălbenuşurile cu făina, mujdeiul de usturoi şi zeama de lămâie, adaugi smântână, subţiezi cu zeamă din ciorbă şi adaugi compoziţia în restul de ciorbă din oală. Potriveşti gustul de sare, pui din nou ciorba pe foc şi laşi să mai dea câteva clocote.
La servire, presari verdeaţă tocată mărunt şi mai adaugi în ciorbă, dacă doreşti, smântână.
Ciorba de pasare cu usturoi
Pofta buna!