Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors
PrinteazaCiorba de perisoare cu ceapa verde si bors din: os de porc, carne tocata amestec (vită şi porc), ceapă albă, orez, ceapă verde, morcovi, ţelină, păstârnac, borş, pastă de roşii, ulei, sare, piper, verdeata.
Ingrediente:
- 1 os de porc
- 500 g carne tocată amestec (vită şi porc)
- 1 ceapă albă mare
- 2 linguri orez
- 2 fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 păstârnac mic
- 1 l borş
- 1 linguriţă de pastă de roşii
- ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Pune osul de porc în apă rece şi fierbe-l la foc potrivit. Separat, toacă mărunt ceapa, morcovul, ţelina şi păstârnacul. Căleşte legumele într-o tigaie.
Adaugă pasta de roşii, sărează şi piperează. într-un bol, pfegăteşte perişoarele amestecând carnea .tocată, orezul spălat şi scurs, ceapa verde mărunţită.
Potriveşte de sare şi piper. Formează perişoarele cu mâna umedă. După ce a fiert osul, scoate-l şi adaugă legumele în zeama din oală.
Când începe să fiarbă, pune perişoarele pe rând şi lasă-le pe foc zece minute. Adaugă borşul, pe care în prealabil l-ai. dat în clocot. Serveşte cu ardei iute.
Ciorba de perisoare cu ceapa verde si bors
Pofta buna!
Foarte buna ciorba de perisoare