Ciorbă de perişoare cu nucă

Printeaza

Ciorbă de perişoare cu nucă

Ingrediente pentru ciorbă:Ciorbă de perişoare cu nucă

  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 2 cartofi
  • 1 ardei
  • 200 ml suc de roşii
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • verdeaţă (leuştean şi mărar)
  • iar pentru acreală
  • opţional: borş sau zeamă de lămâie şi sare după gust

Ingrediente pentru perişoare:

  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 1 pahar nuci măcinate
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • condimente (cimbru, oregano)
  • 1 lingură vegeta
  • 1 /2 lingură pesmet sau griş
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Ciorba: Legumele se fierb bine, iar după aceea se strecoară.

Perişoarele: Se căleşte ceapa în apă, ulei şi vegeta. Se adaugă orezul şi apă cât să cuprindă orezul pe jumătate. Se lasă să se răcească, iar când s-au răcit se adaugă restul ingredientelor.

Se formează perişoare care se pun în supa de legume strecurată pentru a fierbe. Când sunt aproape gata, se pune sucul de roşii, borşul sau zeama de lămâie şi sare după gust.

După ce se stinge focul, se pune verdeaţa. Se poate servi cu puţină smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.