Ciorba de perisoare cu peste
PrinteazaCiorba de perisoare cu peste din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper.
- 1 ceapă medie
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ardei capia
- 2 roşii coapte
- 1 cană de suc de roşii
- ulei
- sare
Pentru perişoare:
- 400 g carne de peşte (macrou, somn)
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de orez
- sare
- piper
- pătrunjel uscat
Mod de preparare:
Taie cubuleţe păstârnacul, morcovul, ardeiul. Pune ceapa la călit, apoi adaugă legumele cubuleţe. Stinge cu apă, pune sare şi lasă-le la foc mic.
Când s-au înmuiat, pune sucul de roşii şi roşiile tocate.
Pregăteşte perişoarele amestecând carnea de peşte dată prin maşină sau la blender cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul, puţin pătrunjel uscat, sare şi piper. Adaugă perişoarele în ciorbă spre finalul preparării.
Serveşte ciorba ca atare sau acrită cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!