Ciorba de perisoare cu taitei
PrinteazaCiorba de perisoare cu taitei din: morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, ardei, telina, suc de rosii, bors, cimbru, leustean, carne tocata, ou, gris, sare, piper, condiment, faina.
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ţelină mică
- 150 ml suc de roşii
- 1 l borş
- 1 linguriţă de cimbru
- câte 1 lingură leuştean şi pătrunjel tocate fin
Pentru perişoare:
- 600 g carne tocată amestec
- 1 ou
- 2 linguri griş
- sare
- piper măcinat
- condiment din legume uscate
Pentru tăiţei:
- 1 ou
- 100 g făină
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le toci mărunt. Le pui la fiert în 3 litri de apă uşor sărată. In timp ce legumele fierb, amesteci carnea tocată cu oul bătut, grişul, piper şi condiment din legume.
Cu mâinile umede sau unse cu puţin ulei, formezi perişoare de mărimea unei nuci.
Pentru tăiţei, cerni făina într-un bol şi o amesteci împreună cu oul şi sarea. Frămânţi un aluat tare, pe care îl întinzi în strat de 1-2 mm, pe masa de lucru presărată cu făină.
Tai fâşii de 5 cm pe care le suprapui şi le tai în fâşii subţiri de 3-4 mm. Le întinzi pe masa de lucru, ca să se usuce puţin.
Când zarzavatul este fiert pe jumătate, pui perişoarele, iar când acestea se ridică deasupra, adaugi sucul de roşii, cimbrul şi borşul prefiert.
Potriveşti de sare şi, dacă e prea acră, mai diluezi supa cu apă.
Când începe să clocotească, adaugi tăiţeii scuturaţi de făină. Laşi să mai dea într-un clocot şi stingi focul. După 5 minute, presari verdeţurile.
Ciorba de perisoare cu taitei
Pofta buna!