Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Printeaza

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ingrediente:Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

  • 600 g carne tocată
  • 1 ou
  • 1 pahar orez
  • 1 pahar ulei
  • 300 g bulion
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 păstâmac
  • leuştean
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 120 g smântână
  • 500 ml zeamă de varză acră

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt şi 1 ceapă întreagă, morcovii şi păstârnacul tocate şi laşi să fiarbă.

In acest timp, pregăteşti perişoarele: ames­teci carnea tocată cu oul, un praf de sare, unul de piper şi formezi perişoare de mărimea unei nuci.

După ce apa şi zeama de varză au fiert 20 de minute, adaugi perişoarele şi laşi să fiarbă. După alte 20 de minute, pui bulionul şi orezul.

Pentru a şti dacă perişoarele au fiert, iei din oală una, o desfaci în jumă­tate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.