Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
PrinteazaCiorbă de perişoare cu zeamă de varză
- 600 g carne tocată
- 1 ou
- 1 pahar orez
- 1 pahar ulei
- 300 g bulion
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 păstâmac
- leuştean
- pătrunjel
- sare
- piper
- 120 g smântână
- 500 ml zeamă de varză acră
Mod de preparare:
Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată mărunt şi 1 ceapă întreagă, morcovii şi păstârnacul tocate şi laşi să fiarbă.
In acest timp, pregăteşti perişoarele: amesteci carnea tocată cu oul, un praf de sare, unul de piper şi formezi perişoare de mărimea unei nuci.
După ce apa şi zeama de varză au fiert 20 de minute, adaugi perişoarele şi laşi să fiarbă. După alte 20 de minute, pui bulionul şi orezul.
Pentru a şti dacă perişoarele au fiert, iei din oală una, o desfaci în jumătate.
Poftă bună!