Ciorba de perisoare din carne de curcan
PrinteazaCiorba de perisoare din carne de curcan din: piept de curcan, orez, sare, piper, ou, morcovi, patrunjel, ceapa, bors, dafin, smantana, leustean.
- 400 g piept de curcan
- 2 linguri de orez
- sare
- piper negru măcinat
- 1 ou
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- osul de la pieptul de curcan
- 1 ceapă
- 500 ml borş
- 1 foaie de dafin
- smântână
- leuştean
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu orezul spălat şi scurs, oul, sarea şi piperul. Fierbi osul în 3 litri de apă uşor sărată şi îndepărtezi spuma.
Adaugi cubuleţele de legume, foaia de dafin şi perişoare pe care le-ai format cu mâna umedă.
Când legumele se înmoaie, scoţi foaia de dafin şi adaugi borş după gust, sare, piper şi leuşteanul tocat. Stingi focul după 1-2 minute şi acoperi oala cu un capac.
Pofta buna!