Ciorba de perisoare din porc
PrinteazaCiorba de perisoare din porc din: carne de porc, ceapa, orez, bulion, morcov, ardei, marar, sare, ou, zeama de varza, faina.
- 1/2 kg carne de porc
- 3 cepe potrivite
- 3 linguri orez
- puţin bulion
- 1 morcov ras
- 1 ardei gras roşu
- mărar
- sare
- 1 ou
- zeamă de varză acră
- puţină făină
Mod de preparare:
Dai prin maşina de tocat carnea de porc, împreună cu 2 cepe. Adaugi orez, sare, oul şi amesteci toată carnea, modelând perişoare, pe care le dai prin făină şi le pui la fiert, după ce a fiert mai întâi zarzavatul.
In oala în care fierbe ciorba, pui un sfert de apă, în care fierbi o ceapă tocată mărunt, 1 morcov ras şi 1 ardei gras roşu mărunţit. Focul trebuie să fie mediu şi să fiarbă 1 oră şi jumătate.
La sfârşit, adaugi mărarul, bulionul, sarea şi zeamă de varză acră, după gust.
Ciorba de perisoare din porc
Pofta buna!