Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel
PrinteazaCiorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, patrunjel, ulei, smantana, sare.
- 600 g stavrid
- 1 ou
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 lămâie
- 50 ml ulei
- pătrunjel verde
- 1 lingură smântână
- sare
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl dai deoparte. Cureţi de coajă şi speli carofii, morcovul, ţelina şi ceapa, încingi uleiul într-o oală mare. Tai ceapa julien şi morcovii cuburi şi îi pui la călit. Laşi 5 minute, apoi adaugi 2 l de apă încălzită şi laşi la fiert.
Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi peştele porţionat. După 10- 15 minute scoţi peştele, îl ‘scurgi de zeamă şi elimini oasele.
După alt sfert de oră, timp în care au fiert cartofii, reintroduci peştele în zeamă. Baţi oul împreună cu zeama de la o lămâie şi cu smântână.
Adaugi câteva linguri cu supă în compoziţia de ou, amesteci şi verşi uşor în ciorbă. Laşi pe foc, până începe să fiarbă şi dai deoparte oala. Potriveşti de sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat mărunt.
Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel
Pofta buna!