Ciorba de peste acrita cu zeama de varza murata
PrinteazaCiorba de peste acrita cu zeama de varza murata din: peste, ceapa, cartofi, ardei, morcovi, telina, rosii, zeama de varza, leustean, sare.
- 2 kg peşte
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 ţelină
- 4 roşii
- 1/2 l zeamă de varză
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Zarzavaturile se. toacă mărunt şi se plin la fiert în apă cu sare. Peştele se curăţă de intestine şi de capete, se spală şi se porţionează.
Când legumele sunt fierte, se adaugă zeama de varză şi se mai lasă să fiarbă. Se adaugă peştele şi se mai fierbe 20 de minute. La sfârşit se presară verdeaţa tocată mărunt.
In această ciorbă se pot adăuga o linguriţă de hrean ras şi o lingură de oţet.
Pofta buna!