Ciorba de peste aromata
PrinteazaCiorbă de peşte aromată din: peste proaspat, ceapa, zarzavat, sare, piper, leustean, patrunjel, faina, otet de vin, foaie de dafin, cimbru, cuisoare, unt, ardei grasi, rosii, smantana, apa.
Poate te intereseaza si Cum se prepara Ciorba de peste
- 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi)
- 1 ceapă
- 250 g zarzavat de supă
- sare
- piper
- 1 legătură de leuştean
- 1 legătură pătrunjel
- 1 /2 lingură de făină
- 2 linguri oţet de vin
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- 5 cuişoare
- 60 g unt
- 2 ardei graşi
- roşii
- 3 linguri de smantană
- 2 l apă
Mod de preparare:
Capul şi coada de crap se pun la fiert cu apă şi sare timp de 30 minute.
Se sotează legumele (tăiate julien) în unt şi făină şi apoi se fierb cu zeama de peşte, lapţii şi crapul tăiat bucăţi egale, foaia de dafin, cuişoare, cimbru, piper.
Cînd a fiert se pune smîntînă şi verdeaţa tocată. Se acreşte cu oţet.
Pofta buna!
Buna ciorba de peste. Si eu fac din crap.