Ciorba de peste aromata

Printeaza

Ciorbă de peşte aromată din: peste proaspat, ceapa, zarzavat, sare, piper, leustean, patrunjel, faina, otet de vin, foaie de dafin, cimbru, cuisoare, unt, ardei grasi, rosii, smantana, apa.

Poate te intereseaza si Cum se prepara Ciorba de peste

Ingrediente:Ciorbă de peşte aromată

  • 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi)
  • 1 ceapă
  • 250 g zarzavat de supă
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 /2 lingură de făină
  • 2 linguri oţet de vin
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • 5 cuişoare
  • 60 g unt
  • 2 ardei graşi
  • roşii
  • 3 linguri de smantană
  • 2 l apă

 

Mod de preparare:

Capul şi coada de crap se pun la fiert cu apă şi sare timp de 30 minute.

Se sotează legumele (tăiate julien) în unt şi făină şi apoi se fierb cu zeama de peşte, lapţii şi crapul tăiat bucăţi egale, foaia de dafin, cuişoare, cimbru, piper.

Cînd a fiert se pune smîntînă şi verdeaţa tocată. Se acreşte cu oţet.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna ciorba de peste. Si eu fac din crap.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.