Ciorba de peste Clarias
PrinteazaO reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper.
- 4 bucăţi medalion peşte Clarias
- 1 ceapă
- 3-4 cartofi
- 2-3 roşii
- leuştean
- mărar
- borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi de coajă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui la fiert într-o oală cu sare şi piper. După 15-20 minute pui roşiile tăiate mărunt.
Mai laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi medalionul de peştele tăiat în bucăţi potrivite. Acreşti ciorba cu borş. Presari deasupra pătrunjel verde tocat.
Clarias gariepinus, denumirea populară fiind Somn African. Are capul turtit, relativ mai mic decât somnul normal. Nu are solzi şi culoarea pielii depinde mult de habitatul in care trăieşte.
Acesta poate fi ia culoare mai închisă (spre maro, maro-cenuşiu închis), sau mai deschisă (maro deschis, maro-gălbui sau cenuşiu deschis).
Poftă bună!