Ciorbă de peşte cu ciuperci

Printeaza

Ciorbă de peşte cu ciuperci

Ciorbă de peşte cu ciuperci

Ingrediente:

  • un kg peşte mic
  • 500 g ciuperci
  • o ţelină
  • un morcov
  • doi ardei graşi
  • 6 roşii
  • pastă de tomate
  • 250 ml zeamă de varză
  • un dovlecel
  • o bucată de fenicul
  • un ardei iute
  • busuioc
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper
  • crutoane
  • smântână

Preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul folosirii.

Feniculul, ţelina şi morcovul se curăţă, se spală şi se dau pe râzătoare. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele rase, puţină sare şi uleiul.

Se lasă la fiert până când se înmoaie legumele, îndepărtând spuma formată cu o spumieră.

Se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate felii subţiri, dovlecelul feliat şi ardeiul iute.

Se lasă până când s-au înmuiat legumele, se toarnă roşiile date pe râzătoare, o lingură de pastă de tomate dizolvată în zeama de varză, piperul şi peştele.

Se condimentează, se presară busuiocul tocat şi se fierbe la foc mic timp de zece minute.

Ciorbă de peşte cu ciuperci

Ciorbă de peşte cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.