Ciorbă de peşte cu ciuperci
PrinteazaCiorbă de peşte cu ciuperci
Ingrediente:
- un kg peşte mic
- 500 g ciuperci
- o ţelină
- un morcov
- doi ardei graşi
- 6 roşii
- pastă de tomate
- 250 ml zeamă de varză
- un dovlecel
- o bucată de fenicul
- un ardei iute
- busuioc
- 4 linguri de ulei
- sare, piper
- crutoane
- smântână
Preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul folosirii.
Feniculul, ţelina şi morcovul se curăţă, se spală şi se dau pe râzătoare. Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele rase, puţină sare şi uleiul.
Se lasă la fiert până când se înmoaie legumele, îndepărtând spuma formată cu o spumieră.
Se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate felii subţiri, dovlecelul feliat şi ardeiul iute.
Se lasă până când s-au înmuiat legumele, se toarnă roşiile date pe râzătoare, o lingură de pastă de tomate dizolvată în zeama de varză, piperul şi peştele.
Se condimentează, se presară busuiocul tocat şi se fierbe la foc mic timp de zece minute.
Ciorbă de peşte cu ciuperci
Pofta buna!