Ciorba de peste cu lamaie
PrinteazaCiorba de peste cu lamaie din: crap, ardei, cartof, ceapa, morcov, pastarnac, telina, rosii in bulion, marar, sare.
- capul şi coada unui crap
- 2 ardei graşi
- un cartof
- 2 cepe
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- 2 felii dintr-o rădăcină de ţelină
- 2 roşii în bulion sucul a două lămâi
- marar
- sare
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile se curăţă şi se pun la fiert întâi rădăcinoasele. După ce acestea s-au pătruns se adaugă ceapa şi ardeii.
Se lasă şi acestea să fiarbă şi se adaugă roşiile şi cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe. Se lasă să dea un clocot, se diminuează focul şi se pune peştele.
Se mai lasă 10 minute la foc, se trage deoparte şi se acreşte cu suc de lămâie. Se potriveşte gustul de sare şi se aduce cu mărar la masă.
Pofta buna!