Ciorba de peste cu legume, smantana si verdeata
PrinteazaCiorba de peste cu legume, smantana si verdeata din: peste, cartofi, dovlecei, ardei grasi, ceapa, telina, morcov, ulei, bors, ardei iute, pasta de tomate, rosii, sare, piper, oregano, busuioc, smantana.
- 800 g peste
- 3 cartofi
- doi dovlecei
- doi ardei grasi
- o ceapa
- o felie de telina
- un morcov
- 75 ml ulei
- 500 ml bors
- un ardei iute
- o lingura pasta de tomate
- doua rosii
- sare
- piper
- oregano
- busuioc
- smantana
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau se taie sferturi. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Dovleceii se spală, se taie sferturi, apoi felii potrivit de groase. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, morcovul şi ţelina şi se călesc până se înmoaie.
Se pun la fiert doi litri de apă, se toarnă legumele cu tot cu uleiul din cratiţă, se condimentează şi se fierb zece minute. Se adaugă feliile de dovlecei, cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii. Se presară oregano şi busuioc tocat după gust, se fierb 15 minute şi se adaugă roşiile date pe râzătoare.
Se toarnă borşul amestecat cu pasta de tomate, se presară ardeii graşi tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute crestat la vârf. Se fierb încă zece minute, se adaugă peştele tăiat bucăţi şi se mai fierbe ciorba încă 15 minute la foc mediu.
Ciorba se serveste fierbinte fie calduta, cu smantana si verdeata tocata.
Ciorba de peste cu legume, smantana si verdeata
Pofta buna!