Ciorbă de peşte cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru.
- 800 g trunchiuri de macrou
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- păstârnac
- un sfert de ţelină
- 200 g arpagic
- un fir de praz
- doi ardei graşi
- 4 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- o lămâie
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Trunchiurile de macrou se curăţă, se spală şi se pun la rece într-un castron. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Arpagicul se curăţă de foi şi se pune lângă legumele rase. Prazul se curăţă, se spală, se taie rondele şi se pune lângă arpagic. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă arpagicul şi prazul, se călesc două minute şi se adaugă legumele rase. Se călesc până se înmoaie şi se toarnă cu tot cu ulei într-o oală cu doi litri de apă.
Se presară sare şi piper, se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate dizolvată cu puţină apă.
Se presară ardeii tăiaţi mărunt, se fierbe totul 10 minute şi se adaugă peştele. Se fierbe 15 minute la foc mic ca să nu se sfărâme, se lasă la răcit 10 minute şi se serveşte.
Ciorbă de peşte cu legume
Pofta buna!