Ciorba de peste cu mujdei
PrinteazaCiorba de peste cu mujdei din: peste, ceapa, ardei, cartofi, otet, ardei, usturoi, verdeata.
- 1,5 kg peste amestecat mic si mare, capete si cozi
- o ceapă
- 2 ardei grasi
- 5 cartofi
- 5 linguri otet alb
- un ardei iute
Pentru servit:
- mujdei de usturoi
- verdeata
Mod de preparare:
In 2,5 litri de apă se pun la fiert ceapa, ardeiul gras si cartofii. Când cartofii sunt pătrunsi, se pun capetele usor crestate. Se lasă 5 minute, apoi se pun cozile. Se mai lasă pe foc 15 minute.
Se trage oala de pe foc, se pun otetul si ardeiul iute tăiat în două pe lung si se lasă 15 minute deoparte. Se potriveste gustul de sare.
Se aduce la masă cu verdeată tocată presărată deasupra si mujdei de usturoi.
Pofta buna!