Ciorba de peste cu sardine

Printeaza

Ciorba de peste cu sardine din: sardine, dovlecei, ceapa, ciuperci, ardei, morcov, telina, gulii, linte, suc de rosii, ulei, boia, sare, piper, leustean, patrunjel, marar.

Ingrediente:Ciorba_de_peste_cu_sardine

  • un kilogram sardine
  • 3 dovlecei
  • două cepe
  • 200 g ciuperci
  • doi ardei capia
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • două gulii
  • 100 g linte
  • un ardei iute
  • 300 ml suc de roşii
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • o linguriţă cu boia dulce
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Guliile, morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri sau cubuleţe. Lintea se pune la înmuiat cu două ore înainte, se fierbe 20 de minute şi se transferă într-un bol cu apă rece. Ciupercile se spală, se taie felii şi se pun într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte morcovul cu ţelina, se adaugă gulia, dovleceii tăiaţi felii, ardeii şi lintea. Se călesc până se înmoaie, se toarnă într-o oală cu doi litri de apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Când sunt aproape fierte se adaugă ciupercile, se fierb zece minute, se adaugă peştii curăţaţi şi spălaţi, boiaua dulce şi sucul de roşii.

Se fierbe totul la foc mic 10-15 minute, se presară verdeaţa tocată, se verifică de gust şi se adaugă ardeiul iute tăiat jumătăţi.

Se acoperă cu un capac, se lasă zece minute ca să se îmbine gusturile, apoi se serveşte.

Ciorba de peste cu sardine

Ciorba_de_peste_cu_sardine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.