Ciorbă de peşte cu slănină

Printeaza

Ciorbă de peşte cu slănină

Ingrediente:Ciorbă de peşte cu slănină

  • 1cap de crap de baltă
  • 300g file de ştiucă
  • 300g file de somn
  • 300g file de şalău
  • 150g slănină afu­mată
  • 200g ceapă
  • 200g morcovi
  • l50g telină
  • 200ml vin alb sec
  • 1lingură pastă de ardei
  • l/2 – lin­guriţă boia iute
  • 1 leg. pătrunjel
  • 3-4 l de apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele se spală bine în apă rece, se condimentează cu sare şi pi­per şi se lasă în frigider până a doua zi.

Se taie slănina în cubnleţe şi se topeşte la foc până când din slănină iese grăsimea,după care se pune ceapa la călit, tăiată peştişori.

Se căleşte ceapa până se face pastă ţdin când în când mai turnăm puţină apă, după care se pun morcovii şi ţelina, care se călesc circa 5 minute, apoi se pune peştele.

După aceste operaţii se toarnă în vas circa 41 de apă şi se lasă peştele să fiarbă bine.

La sfârşit, se adaugă vinul şi pasta de ardei şi se mai lasă să fiarbă ciorba 10 minute, după care se adaugă boia iute, piper şi sare, după gust.

Se serveşte cu pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.