Ciorba de peste cu specific arab
PrinteazaCiorba de peste cu specific arab din: peste, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, leustean, scortisoara, rosii, ulei, otet, marar.
- 1,5 kg capete şi cozi de peşte mare
- 75 g pastă de roşii
- 400 g morcovi şi telină
- 400 g ceapă
- 50 g leuştean
- 20 g scorţişoară
- 1,5 kg roşii
- 200 ml ulei de măsline
- 175 ml oţet
- 20 g mărar
Mod de preparare:
Se curăţă zarzavatul şi se taie mărunt, după care se căleşşte într-o cratiţă cu ulei abia încins. Se scoate şi se pune la fiert îmtr-o oală mare, alături de capetele şi cozile de peşte.
Când zarzavaturile s-au fiert, se sărează şi se adaugă roşiile, curăţate de pieliţţe, tăiate cubuleţe, pasta de roşii şi restul de ingrediente. Se lasă câteva clocote şi se potriveşte, după gust, cu otet.
Se serveşte fierbinte sau abia scoasă de la frigider.
Pofta buna!