Ciorba de peste cu verdeata si bors
PrinteazaCiorba de peste cu verdeata si bors din: crap, morcovi, telina, bors, ceapa, cartofi, ulei, sare, piper, leustean, marar.
Ingrediente:
- 800 g de crap
- 2 morcovi
- 1/2 de ţelină
- 1/2 l de borş
- 2 cepe
- 3 cartofi
- ulei
- sare
- piper
- mărar
- leuştean
Mod de preparare:
Curăţă şi spală morcovii, ţelina şi ceapa. Dă-le pe râzătoare.. Taie cartofii în cubuleţe. Căleşte morcovii, ceapa şi ţelina într-o oală adâncă.
Adaugă 2 Ilde apă, apoi cartofii tăiaţi în cuburi, sare şi piper. Lasă totul să fiarbă la foc potrivit mai bine de o jumătate de oră, ca să se pătrundă legumele.
Curăţă peştele şi taie-l în bucăţi, pune-l în oală şi lasă să clocotească cinci minute. Adaugă borşul fiert separat, lasă să dea un clocot şi ia de pe foc.
Presară mărar şi leuştean! în Deltă, la ciorba de peşte se serveşte un mujdei foarte concentrat (usturoiul bătut temeinic cu ulei, până devine ca o smântână densă).
Ciorba de peste cu verdeata si bors
Pofta buna!