Ciorba de peste cu zeama de varza
PrinteazaCiorba de peste cu zeama de varza
- 3 morcovi
- 3 pătrunjel
- 1păstârnac
- 2cartofi
- 3 cepe
- 1ardei gras
- 3 – 4 roşii
- 1 litru zeamă de varză
- leuşean
- pătrunjel
- ţelină
- 2 kg peşte (de preferinţă alb – ştiucă, văduviţă, biban, şalău, dar e bun şi crapul)
Mod de preparare:
Zarzavatul şi legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert în 2 litri apă.
Zeama de varză, limpede, parfumată, acrişoară, se pune şi ea pe foc, după primele clocote ale fierturii se toarnă zeama de varză fierbinte peste legume, să fiarbă împreună, 1 jumătate de oră .
Peştele, tăiat bucăţi de-un blid, acu se pune la fiert, 20 de minute.
Verdeaţa se toacă şi se presară peste ciorba fierbinte.
Pofta buna!
Mai degraba punem crap la ciorba asta