Ciorba de peste dreasa cu smantana
PrinteazaCiorba de peste dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.
- 2 kg peste
- 100 ml ulei
- 150 g morcovi
- 250 g ceapa
- 100 g albitura
- 400 g cartofi
- 300 g smantana
- 3 oua
- 2 rosii
- 2 linguri bulion
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, ceapa şi albitura, apoi le speli şi le tai felii subţiri, după care le căleşti în ulei până ce se înmoaie. Stingi legumele cu apă clocotită şi continui fierberea. Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe îi pui la fiert cu legumele.
După ce au fiert 10-15 minute, adaugi peştele porţionat, roşiile tăiate în bucăţi, sarea, bulionul şi mai laşi la fiert 10 minute. Acreşti ciorba cu zeamă de lămâie.
Ouăle bătute cu puţină sare le amesteci cu smântână, subţiezi cu zeamă de lămâie şi le torni uşor în ciorba fierbinte, amestecând uşor.
Mai dai ciorba încă o dată în clocot şi presari deasupra verdeaţă.
Pofta buna!