Ciorba de peste dreasa cu smantana

Printeaza

Ciorba de peste dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare.

Ingrediente:Ciorba de peste dreasa cu smantana

  • 2 kg peste
  • 100 ml ulei
  • 150 g morcovi
  • 250 g ceapa
  • 100 g albitura
  • 400 g cartofi
  • 300 g smantana
  • 3 oua
  • 2 rosii
  • 2 linguri bulion
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, ceapa şi albitura, apoi le speli şi le tai felii subţiri, după care le căleşti în ulei până ce se înmoaie. Stingi legumele cu apă clocotită şi continui fierberea. Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe îi pui la fiert cu legumele.

După ce au fiert 10-15 minu­te, adaugi peştele porţionat, roşiile tăiate în bucăţi, sarea, bulionul şi mai laşi la fiert 10 minute. Acreşti ciorba cu zeamă de lămâie.

Ouăle bătute cu puţină sare le amesteci cu smântână, subţiezi cu zeamă de lămâie şi le torni uşor în ciorba fierbinte, amestecând uşor.

Mai dai ciorba încă o dată în clocot şi presari deasupra verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.