Ciorba de peste dreasa

Printeaza

Ciorba de peste dreasa

Ingrediente:Ciorba de peste dreasa

  • 1,5 kg, peste
  • 150 gr. morcovi
  • 250 gr. ceapa
  • 100 gr. albitura
  • 400 gr. cartofi rosii
  • 300 gr. smintina sau iaurt
  • 3 oua
  • 2 legaturi verdeata
  • 100 ml ulei
  • lamiie si sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pina ce incep sa se inmoaie. Se stinge cu apa clocotita, si se continua fierberea.

Cartofii curatati, spalati si taiati in cubulete, se pun la fiert cu legumele. Dupa ce au fiert 10-15 minute, se pune pestele curatat, spalat si portionat, rosiile taiate in bucati, sarea si bulionul si se lasa sa fiarba circa 10 minute.

Se acreste cu zeama de lamaie. Ouale batute cu putina sare se amesteca bine cu smintina, se subtiaza cu zeama si se toarna treptat in ciorba fierbinte, amestecindu-se usor.

Se adauga o legatura de verdeata taiata marunt si se mai da o data in clocot. Restul de verdeata se presara in farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.