Ciorba de peste si raci
PrinteazaCiorba de peste si raci
- 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic
- 20 raci
- 21/1 l supă sau zeamă de peşte
- 1fir de praz
- 1ceapă
- 1/4 linguriţă de boia roşie
- sare
- 200 g roşii
- 1 legătură pătrunjel
- 3 ouă
- 3 linguri smantană
- 1/2 lămîie
Mod de preparare:
Peştele fără oase se spală, se taie bucăţi şi se fierbe în supă cu roşiile, ceapa şi prazul tăiate mărunt.
Pe parcurs se pun cozile de raci fierţi, tăiaţi mărunt, boiaua, 1/4 1 zeamă în care au fiert racii şi fileurile de anşoa tăiate, ouăle fierte (8 minute) şi tocate.
Se termină cu smantană şi verdeaţa tocată. Se poate acri cu zeamă de lămaie.
Pofta buna!
BUNA RAU CIORBA CU RACI!!!