Ciorba de porc (Bors de porc)

Printeaza

Ciorba de porc (Bors de porc) din: carne de porc, morcovi, ceapa, patrunjel, ardei, carza, telina, patrunjel, leustean, bors sare, rosii.

Ingrediente:Ciorba de porc (Bors de porc)

  • 0,750 kg carne de porc (oase şi carne)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ardei gras (gogoşar sau capia)
  • 1/4 varză
  • 1/2 telină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 1 I borş
  • sare
  • eventual: 2 roşii sau 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Carnea bine spălată se taie în bucăţi şi se pune la fiert într-o oală cu 2 I apă rece. CCând clocoteşte, se curăţă de spumă (de câteva ori), se sărează şi se lasă să fiarbă aapoi la foc mic, acoperită (dar nu complet) cu un capac.

Când carnea se înmoaie binişor, se adaugă zarzavatul. Acesta a fost curăţat în porealabil, spălat şi dat prin răzătoarea mare. Ceapa şi ardeiul, la rândul lor, au fost tocate mărunt. De asemenea, varza a fost tocată fin, sub formă de fâşii subţiri (fideluţă).

Toate se introduc în oala în care fierbe carnea. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul tocate, roşiile curăţate de coajă şi tocate şi borşul fiert şi curăţat de spumă în prealabil.

Se mai dă într-un clocot sau două şi borşul este gata!

Se serveşte fierbinte şi cu smântână. La borş merge foarte bine şi un ardei iute!

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.