Ciorba de porc cu castraveti murati
PrinteazaCiorba de porc cu castraveti murati din: carne de porc, castraveti, bulion, ceapa, patrunjel, morcov, marar, smantana.
- 500-600 g carne de porc mai grasă
- 400 g castraveţi muraţi (în saramură)
- 2 linguri bulion
- 2 cepe
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 morcov
- 1 legătură mărar verde
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la fiert într-o oală cu 3 l apă. Iei spuma formată şi, când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi castraveţii tăiaţi în cubuleţe şi laşi să fiarbă.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi în oală ceapa tocată mărunt, morcovul şi pătrunjelul raşi şi bulionul. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi dregi ciorba cu smântână.
Serveşti ciorba cu mărar verde tocat şi presărat deasupra.
Ciorba de porc cu castraveti murati
Pofta buna!