Ciorba de porc cu iaurt

Printeaza

Ciorba de porc cu iaurt din: coaste de porc, sira, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, ulei, varza, orez, sare, iaurt, piper, leustean.

Ingrediente:Ciorba_de_porc_cu _iaurt

  • 1 kg şiră sau coaste de porc (proaspete sau afumate)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 varză murata
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 150 g iaurt
  • leuştean sau pătrunjel uscat

 

Mod de preparare:

Porţionezi oasele de porc şi le pui la fiert în 4 litri de apă. Indepărtezi spuma care se formează la început şi laşi să fiarbâ până când carnea se desprinde de oase. Cureţi legumele şi le speli.

Tai ceapa mărunt, morcovii şi pătrunjelul în cubuleţe, varza murată fideluţă, iar cartofii în cuburi mari. Incingi uleiul într-o oală de 5 litri şi căleşti 3-4 minute legumele, amestecând mereu.

Presari boiaua şi pui varza şi carnea curăţată de pe oase. Stingi cu supa de oase strecurată şi continui fierberea 10 minute. Adaugi orezul, în prealabil ales, spălat şi lăsat 10 minute să se înmoaie în apă rece.

După 5 minute, presari verdeaţa uscată, sărezi, condimentezi şi iei vasul de pe foc. Torni treptat iaurtul bătut cu puţină sare şi 1 polonic de zeamă şi amesteci.

Ciorba de porc cu iaurt

Ciorba_de_porc_cu _iaurt

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.