Ciorba de porc cu orez si tarhon
PrinteazaCiorba de porc cu tarhon din: carne tocata, tarhon, ceapa, pasta de tomate, orez, oua, otet, sare si ulei.
Ingrediente:
- 600 g carne tocata
- 4 legaturi de tarhon
- 3 cepe
- 1 lingura cu pasta de tomate
- 1 cescuta cu orez
- 2 oua
- cateva linguri cu otet
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă carnea de porc tăiată în bucăţi potrivite şi un praf de sare. Acoperă cu apă şi lasă să fiarbă la foc mic.
După ce a dat în câteva clocote, adaugă orezul ales, spălat în apă rece şi scurs bine.
Când orezul şi carnea sunt fierte, scufundă două, trei minute legăturile de tarhon, după care taie-le mărunt şi pune-leîn ciorbă.
La final, adaugă pasta de tomate şi acreşte cu oţet, după gust. Dupa ce s-a racorit putin, drege ciorba cu ouale batute cu un praf de sare.
Pofta buna!