Ciorba de porc cu smantana
PrinteazaCiorba de porc cu smantana din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- un kg oase afumate de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4-5 cartofi
- 2 oua
- 125 ml smântână
- 2 linguriţe făină
- 3-4 fire mărar
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de porc cu smantana: Oasele se pun la fiert în apă rece şi, după primul clocot, se aruncă apa. Se pun din nou la fiert. Se adauga ceapa, morcovii şi cartofii, curăţate, spălate şi tăiate după preferinţe.
Se amestecă gălbenuşurile cu făină, sare şi smântână, se pune un polonic din zeama din oală, se amestecă şi apoi se toarnă în oală compoziţia amestecând mereu.
Se lasă pe foc mic încă 10 minute.
Pofta buna!