Ciorba de porc cu tarhon si orez

Printeaza

Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de porc cu tarhon si orez

  • 1 kg scăricică de porc, bine împănată
  • 1 ceapă uscată mare
  • 8-10 fire ceapă verde
  • 5 linguri orez
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 8 morcovi noi
  • 2linguri tarhon tocat
  • oţet
  • sare
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Curăţaţi scăricică de eventuala grăsime în exces, tăiaţi-o bucăţele, între coaste. Spalaţi-o bine, puneţi-o la fiert într-o oală, la foc mediu spre iute, în 2 l apă rece cu sare.

Adunaţi bine spuma, reduceţi focul, adăugaţi ceapa uscată tocată, rădăcinile curăţate şi despicate pe lungime. Lăsaţi să fiarbă cca 1 oră, până e gata carnea şi cade de pe os.

Când a fiert carnea, scoateţi pătrunjelul şi păstâmacul, puneţi în ciorbă ceapa verde tocată, morcovii tăiaţi rondele şi orezul spălat.

Lăsaţi la fiert încă 12-15 min, să se înmoaie bine orezul. Adăugaţi tarhonul, acriţi cu oţet şi săraţi după gust. Lăsaţi să dea într-un clocot, luaţi de pe foc.

Bateţi gălbenuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, într-un castron, apoi adăugaţi câte puţină zeamă din ciorbă, bătând mereu cu furculiţa, până se umple castronul.

Turnaţi în ciorbă, amestecaţi şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.