Ciorba de porc cu tarhon si orez
PrinteazaCiorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper.
- 1 kg scăricică de porc, bine împănată
- 1 ceapă uscată mare
- 8-10 fire ceapă verde
- 5 linguri orez
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 8 morcovi noi
- 2linguri tarhon tocat
- oţet
- sare
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Curăţaţi scăricică de eventuala grăsime în exces, tăiaţi-o bucăţele, între coaste. Spalaţi-o bine, puneţi-o la fiert într-o oală, la foc mediu spre iute, în 2 l apă rece cu sare.
Adunaţi bine spuma, reduceţi focul, adăugaţi ceapa uscată tocată, rădăcinile curăţate şi despicate pe lungime. Lăsaţi să fiarbă cca 1 oră, până e gata carnea şi cade de pe os.
Când a fiert carnea, scoateţi pătrunjelul şi păstâmacul, puneţi în ciorbă ceapa verde tocată, morcovii tăiaţi rondele şi orezul spălat.
Lăsaţi la fiert încă 12-15 min, să se înmoaie bine orezul. Adăugaţi tarhonul, acriţi cu oţet şi săraţi după gust. Lăsaţi să dea într-un clocot, luaţi de pe foc.
Bateţi gălbenuşurile cu 2-3 linguri de apă rece, într-un castron, apoi adăugaţi câte puţină zeamă din ciorbă, bătând mereu cu furculiţa, până se umple castronul.
Turnaţi în ciorbă, amestecaţi şi serviţi.
Pofta buna!