Ciorba de porc cu zeama de castraveti in saramura
PrinteazaCiorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură din: ceapa, carne de porc, ficat de porc, apa, zeama de castraveti in saramura, smantana, boia.
- 500 g ceapă
- 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă)
- 500 g ficat de porc
- 2 l apă
- zeamă de castraveţi în saramură
- smântână
- boia
Mod de preparare:
Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust. Tăiem carnea în cubuleţe de circa 1,5/1,5 cm şi o călim puţin împreună cu ceapa, apoi adăugăm apa fierbinte şi dăm totul în clocot.
Când carnea e aproape fiartă se adaugă ficatul, tăiat tot cubuleţe. Zeama de castraveţi strecurată se fierbe separat şi se adaugă atunci când a fiert şi ficatul (cantitatea depinde de salinitatea şi de aciditatea zemii)i.
Se potriveşte de gust şi se drege cu smântână proaspătăi. Se serveşte după 1, 2… păhărele de ţuică de prună veche cu un ardei iute murat şi pâine coaptă pe vatră.
Poftă bună!