Ciorba de porc cu zeama de castraveti in saramura

Printeaza

Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură din: ceapa, carne de porc, ficat de porc, apa, zeama de castraveti in saramura, smantana, boia.

Ingrediente:Ciorbă de porc cu zeamă de castraveţi in saramură

  • 500 g ceapă
  • 1 kg carne de porc proaspătă (ceafă)
  • 500 g ficat de porc
  • 2 l apă
  • zeamă de castraveţi în saramură
  • smântână
  • boia

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei până începe să se coloreze, când se adaugă nişte boia de ardei bună, pentru culoare şi gust. Tăiem carnea în cubuleţe de circa 1,5/1,5 cm şi o călim puţin împreună cu ceapa, apoi adăugăm apa fierbinte şi dăm totul în clocot.

Când carnea e aproape fiartă se adaugă ficatul, tăiat tot cubuleţe. Zeama de castraveţi strecurată se fierbe separat şi se adaugă atunci când a fiert şi ficatul (cantitatea depinde de salinitatea şi de aciditatea zemii)i.

Se potriveşte de gust şi se drege cu smântână proaspătăi. Se serveşte după 1, 2… păhărele de ţuică de prună veche cu un ardei iute murat şi pâine coaptă pe vatră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.