Ciorba de porc cu zer
PrinteazaCiorba de porc cu zer din: carne de porc impanata, ou, sare, piper, smantana, ceapa, morcov, telina, tarhon in otet, cartofi, zer.
- 800 g carne de porc, impanata
- 1 ou
- sare
- piper
- 200 ml smantana
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina
- tarhon in otet
- 5 cartofi
- 1/2 l zer sau lapte batut subtiat cu apa
Mod de preparare:
Pui carnea să fiarbă în apă şi iei spuma ori de câte ori se formează. Adaugi legumele tăiate mari sau chiar întregi, dacă nu sunt foarte mari, şi le laşi să fiarbă o oră. Le scoţi apoi cu o spumieră. Adaugi cartofii şi îi fierbi mai mult, ca ciorba să fie mai grosuţă.
Pui tarhonul şi oul bătut şi amestecat cu smântână. Acreşti cu zer şi laşi să dea câteva clocote. O aduci la masă fierbinte.
Ciorba de porc cu zer
Pofta buna!