Ciorba de porc si pui
PrinteazaCiorba de porc si pui din: carne de pui, oase de porc, ceapa, telina, ardei, morcovi, rosii, cartofi, ou, bors, sare, leustean.
- 500 g carne de pui (aripi, pulpe inferioare)
- 500 g oase de porc
- 3 cepe
- 1/2 ţelină
- 2 ardei roşii
- 2 morcovi
- 1 conservă roşii întregi
- 4 cartofi
- 1 ou
- borş (după gust)
- sare
- leuştean proaspăt
Mod de preparare:
îIntr-o oală pui oasele de porc, carnea de pui, cepele şi ţelina tăiate cubuleţe, morcovii raşi şi ardeii tocaţi mărunt. Acoperi cu apă şi pui oala pe foc. Laşi să fiarbă şi din când în când iei spuma, cu o spumieră.
După ce carnea şi legumele s-au fiert, adaugi cartofii şi îi laşi să fiarbă, acoperind oala cu un capac Când cartofii sunt pătrunşi, adaugi roşiile din conservă, acoperi din nou cu capacul şi laşi să mai dea 2-3 clocote.
Apoi torni borşul şi laşi să fiarbă timp de 10 minute. în ultimele minute adaugi oul bătut, amestecând repede. Opreşti focul, sărezi ciorba după gust, presari leuşteanul tocat mărunt şi serveşti ciorba.
Ciorba de porc si pui
Pofta buna!