Ciorba de porc taraneasca

Printeaza

O reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare si patrunjel sau leustean.

Ingrediente:Ciorba de porc taraneasca

  • carne de porc 400 g
  • ceapă 60 g
  • morcov 60 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • ardei gras 50 g
  • cartofi 150 g
  • varză albă 150 g
  • roşii proaspete sau în bulion 100 g
  • o lingură de pastă de tomate
  • mazăre sau fasole verde din conservă 100 g
  • o linguriţă de knorr
  • sare şi sare de lămâie după gust
  • o legătură mică de pătrunjel sau leuştean

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală, se taie bucăţele şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se continuă fierberea până ce carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, legumele rădăcinoase tăiate ţărăneşte şi o linguriţă de knorr.

După 7-8 minute de fierbere se adaugă varza albă tăiată careuri, cartofii tăiaţi cuburi şi ardeiul gras tăiat mărunt. Când s-au fiert cartofii, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, pasta de tomate diluată cu puţină zeamă de la ciorbă şi mazărea sau fasolea din con­servă.

Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie. Se serveste fierbinte cu verdeaţă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.