Ciorbă de potroace cu orez si verdeata
PrinteazaCiorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean.
Ingrediente:
- 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote)
- 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare)
- 3 l apă
- 1 l suc de roșii
- 4 l zeamă de varză
- 2 linguri ulei
- 1 fir praz
- 3 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 rădăcină mică de ţelină
- 200 g orez
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Se pun la fiert într-o oală cu multă apă și puţină sare măruntaiele și tacâmurile de pasăre, spălate în prealabil și tăiate în bucăţi potrivite. Se fierb la foc mic, luând din când în când spuma care se formează la suprafață. Între timp se curăţă zarzavaturile (prazul, morcovii, rădăcinile de pătrunjel și rădăcina de țelină); se taie cubuleţe, iar prazul se taie rondele.
Se încinge uleiul într-o cratiţă; se călesc zarzavaturile şi prazul, apoi se adaugă în oala cu carne. După 15 min. de fierbere, se adaugă și orezul fiert şi spălat. Separat, se fierbe zeama de varză. Se adaugă în oala mare, la 5 minute după orez, urmată imediat de sucul de roșii.
Se lasă să mai dea toate câteva clocote, apoi se stinge focul și se adaugă pătrunjel şi leuștean proaspăt tocate. Se poate servi ciorba simplă sau cu smantana.
Ciorbă de potroace cu orez si verdeata
Pofta buna!
O ciorba de potroace oricand este buna 🙂 Mai ales dupa o seara de munca 🙂
o sa pregatim si noi astazi o oala cu ciorba de potroace 🙂
Moaaaama, ce pofta mi-ai facut la ora asta de o ciorba de potroace