Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

Printeaza

O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean.

Ingrediente:Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

  • măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g
  • o linguriţă de Knorr
  • ceapă 60 g
  • morcov 100 g
  • ţelină şi albitură 150 g
  • orez 50 g
  • borş sau zeamă de varză 4-500 ml
  • roşii proaspete sau în bulion 150 g
  • o lingură de pastă de tomate
  • sare
  • o legătură mică de leuştean

 

Mod de preparare:

Măruntaiele de pasăre se curăţă, se spală şi se pun la fiert în apă rece. Se spumează. Se adau­gă o linguriţă de knorr  şi se fierbe circa 30 de minute.

Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt împreună cu orezul spălat şi se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se adaugă borşul sau zeama de varză fiartă separat, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi pasta de tomate diluată cu puţină supă.

Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care se potriveşte gustul cu sare, iar la sfârşit se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de potroace cu bors
  • ciorba de potroace de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.