Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean
PrinteazaCiorba de potroace cu zeama de varza si leustean
- maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari
- 2-3 oase de vaca
- 1 bucata morcov
- 1/2 buc. radacina de patrunjel
- 1/2 buc. pastirnac
- 1/2 buc. telina
- 2 linguri orez
- 1 l zeama de varza
- o legatura leustean
- sare
- 1/2 l apa
Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor.
Se inlatura spuma, de citeva ori, pina cind nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cind carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat.
Cind clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
Pofta buna!