Ciorba de potroace de pasare
PrinteazaCiorba de potroace de pasare din: carne de pasare, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, orez, zeama de varza, leustean, sare.
- aripile, gâtul, pipota şi o parte de la spatele unei păsări
- 2 morcovi
- un pătrunjel
- un păstârnac
- jumătate de ţelină
- două linguri de orez
- zeamă de varză
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Se fierb bucăţile de pasăre. Se ia spuma şi se adaugă zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate fideluţă. Se lasă să fiarbă încet, la foc potrivit, iar când zarzavatul este fiert se adaugă orezul, sare după gust şi zeamă de varză clocotită separat şi spumuită.
La sfârşit se adaugă leuştean verde tocat şi se acoperă. Se mai lasă puţin să stea şi apoi se serveste.
Poftă bună!