Ciorba de potroace (varianta)
PrinteazaCiorba de potroace
- măruntaie şi bucăţele de carne de pasăre
- 1 1 apă
- 1 1 zeamă de varză acră
- zarzavat de supă
- 2 cepe
- 25 gr orez
- sare
- ardei verde mic
- leuştean
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Turnăm într-o oală zeamă de varză îndoită cu apă. Cînd dă în fiert, adăugăm măruntaiele şi bucăţelele de pasăre, uşor presărate cu sare. Spumuim, adăugăm ceapa tăiată mărunt si, după dorinţă zarzavat de supă ras mărunt. Cînd carnea este aproape fiartă, adăugăm orezul bine spălat. La. sfîrşit presărăm puţin leuştean tocat şi lăsăm să dea 2-3 clocote. Dregem cu gălbenuş de ou şi servim cu ardei verde, mic.
Pofta buna!
Ciorba de potroace e printre preferatele mele.