Ciorbă de praz cu kaizer

Printeaza

Ciorbă de praz cu kaizer

Ciorbă de praz cu kaizer

Ingrediente:

  • 400 g kaizer
  • 600 g praz
  • 600 g roşii
  • doi morcovi
  • o ţelină
  • 3 cartofi
  • 300 ml borş
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • smântână
  • mămăligă

Preparare:

Kaizerul se taie în felii subţiri şi se prăjeşte timp de câteva minute într-o tigaie fără ulei. Se scoate pe o farfurie şi se acoperă.

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pune o oală cu apă la fiert, se adaugă legumele tocate şi se lasă să fiarbă până când au început să se înmoaie.

Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se pun în oală, se adaugă sare, apă şi piper, apoi se lasă să fiarbă timp de zece minute.

Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Se adaugă în ciorbă împreună cu roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Când legumele sunt aproape fierte, se adaugă borşul şi feliile de kaizer.

Dacă este nevoie, se toarnă trei linguri de ulei. Se mai lasă să fiarbă timp de zece minute la foc mediu, se presară verdeaţa tocată şi se opreşte focul.

Ciorbă de praz cu kaizer

Ciorbă de praz cu kaizer.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place mult ciorba de praz, mai ales daca arunci si un strop de kaizer si un ardei taiat marunt, iese o nebunie, deja imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.