Ciorba de praz cu smantana

Printeaza

Ciorba de praz cu smantana din: morcovi, praz, orez, rosii, telina, ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana.

Ingrediente:Ciorba de praz cu smantana

  • un morcov
  • doua fire de praz
  • 75 g orez
  • 4 rosii
  • un sfert de telina
  • o ceapa
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • smantana

 

Mod de preparare:

Mor­covul şi ţelina se curată de coajă, se spală, se taie felii subţiri sau cubuleţe şi se pun într-un cas­tron. Ardeiul roşu şi ardeiul verde se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele tăiate, prazul spălat şi tăiat rondele şi se că­lesc zece minute la foc iute.

Intr-o oală se pun ie fiert doi litri de apă, şi când începe să cloco­tească se pun legumele călite. Se fierb zece mi­nute, se adaugă orezul spălat, sare şî piper du­pă gust. Când orezul este fiert se adaugă roşii­le date pe râză­toare, se mai condimentează, dacă mai este nevoie şi se opreşte focul.

Se presară pă­trunjel tocat, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihneas­că zece minute. Se pune în castroane, se toar­nă deasupra smântână şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de praz cu smantana
  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-praz-cu-smantana html

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.