Ciorba de praz cu smantana
PrinteazaCiorba de praz cu smantana din: morcovi, praz, orez, rosii, telina, ceapa, ardei gras, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente:
- un morcov
- doua fire de praz
- 75 g orez
- 4 rosii
- un sfert de telina
- o ceapa
- un ardei gras rosu
- un ardei gras verde
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
- smantana
Mod de preparare:
Morcovul şi ţelina se curată de coajă, se spală, se taie felii subţiri sau cubuleţe şi se pun într-un castron. Ardeiul roşu şi ardeiul verde se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele tăiate, prazul spălat şi tăiat rondele şi se călesc zece minute la foc iute.
Intr-o oală se pun ie fiert doi litri de apă, şi când începe să clocotească se pun legumele călite. Se fierb zece minute, se adaugă orezul spălat, sare şî piper după gust. Când orezul este fiert se adaugă roşiile date pe râzătoare, se mai condimentează, dacă mai este nevoie şi se opreşte focul.
Se presară pătrunjel tocat, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute. Se pune în castroane, se toarnă deasupra smântână şi se serveşte imediat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de praz cu smantana
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-de-praz-cu-smantana html
E buna ciorba de praz