Ciorba de pui a la grec

Printeaza

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

Ingrediente:

  • 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 cozi de telina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte gras
  • zeama de la o lamaie mare
  • 4 linguri orez
  • 100 g smantana
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • piper boabe
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri condimente (Knorr)

Mod de preparare:

Speli bine carnea, o porţionezi. O fierbi în 3 l de apă, cu sare. Indepărtezi spuma.  Toci legumele mărunt, le pui în oală. Adaugi piperul boabe. Laşi să fiarbă 20 de minute.

Inainte de a adăuga orezul şi Knorr, poţi scoate restul legumelor, pe care să le foloseşti la o salată â la russe (amestecate cu maioneză, muştar şi gogoşar acru tocat).

Adaugi orezul bine spălat, condimente (knorr)  şi mai laşi zece minute pe foc.  Baţi ouăle cu smântână şi 2 lin­guri din supa fierbinte, lei oala de pe foc şi adaugi amestecul rezultat şi zeama de lămâie.

Când serveşti, mai pune în farfurie o lingură cu smântână şi verdeaţă tocată mărunt

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec.jpg Ciorba de pui a la grec1.jpg Ciorba de pui a la grec2.jpg Ciorba de pui a la grec3.jpg Ciorba de pui a la grec4.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.