Ciorba de pui a la grec
PrinteazaCiorba de pui a la grec
Ingrediente:
- 1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 3-4 cozi de telina
- 2 oua
- 150 ml lapte gras
- zeama de la o lamaie mare
- 4 linguri orez
- 100 g smantana
- patrunjel verde
- marar verde
- piper boabe
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri condimente (Knorr)
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o porţionezi. O fierbi în 3 l de apă, cu sare. Indepărtezi spuma. Toci legumele mărunt, le pui în oală. Adaugi piperul boabe. Laşi să fiarbă 20 de minute.
Inainte de a adăuga orezul şi Knorr, poţi scoate restul legumelor, pe care să le foloseşti la o salată â la russe (amestecate cu maioneză, muştar şi gogoşar acru tocat).
Adaugi orezul bine spălat, condimente (knorr) şi mai laşi zece minute pe foc. Baţi ouăle cu smântână şi 2 linguri din supa fierbinte, lei oala de pe foc şi adaugi amestecul rezultat şi zeama de lămâie.
Când serveşti, mai pune în farfurie o lingură cu smântână şi verdeaţă tocată mărunt
Ciorba de pui a la grec
Pofta buna!