Ciorba de pui cu arpacas
PrinteazaCiorba de pui cu arpacas din: carne de pui, apa, morcovi, telina, arpacas, ceapa rosie, praz, ardei capia, ulei, dafin, cimbru, sare, piper, paturnjel, ceapa verde, ardei iute, iaurt.
- 600 g carne de pui
- doi litri apă
- doi morcovi
- o ţelină
- 130 g arpacaş
- o ceapă roşie
- un fir mic de praz
- un ardei capia
- 75 ml ulei
- două frunze de dafin
- două fire de cimbru
- sare
- piper
- pătrunjel
- ceapă verde
- ardei iute
- iaurt
Mod de preparare:
Arpacaşul se spală şi se pune la înmuiat în apă clcotită circa 20 de minute. Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un bol.
Prazul şi ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Carnea de pui se spală, se taie bucăţele şi se pune într-un bol.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune carnea de pui, se condimentează, se căleşte cinci minute şi se scoate într-un bol. In uleiul rămas se pune morcovul şi ţelina, se călesc două minute, se adaugă ceapa şi prazul şi se mai ţin cinci minute pe foc.
Se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă, se condimentează, se adaugă arpacaşul şi se fierb până ce legumele şi arpacaşul sunt aproape moi.
Se adaugă carnea de pui, dafinul, ardeiul capia tocat mărunt sau julien, cimbrul şi se continuă fierberea încă zece minute.
Ciorba de pui cu arpacas
Pofta buna!