Ciorba de pui cu porumb si omleta
PrinteazaCiorba de pui cu porumb si omleta din: apa, stiulete de porumb, oua, unt, pui, morcovi, radacina de patrunjel, verdeata, ceapa, sare si piper.
- 8 pahare apă
- 1-2 știulete de porumb sau 1-2 pahare de porumb fiert sau conservat
- 2 ouă
- 2-3 linguri de unt
- ½ pui
- 1 morcov
- ½ rădăcină pătrunjel
- 1 lingură de verdeaţă tăiată
- 1 ceapă
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se prepară ciorba de pui (puiul se pune în apă rece şi se fierbe pînă este gata, luîndu-se spuma şi grăsimea. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, ciorba se sărează şi se adaugă legumele (tăiate de-a lungul şi puţin rumenite în tigaie fără ulei). Puiul fiert se scoate şi se taie bucăţi, ciorba se strecoară.
Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe cu capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se scot grăunţele, se sărează. Oul se bate cu smîntînă, se adaugă sare, piper negru măcinat, se amestecă cu porumbul, se toarnă într-o tigaie, unsă cu unt.
Se dă la cuptor. Se răceşte, se taie bucăţi. La servire omleta se pune în farfurii, deasupra se toarnă bulionul, se presară cu verdeaţă.
Ciorba de pui cu porumb si omleta
Pofta buna!
Ciorba de pui cu omleta pare interesanta, dupa ce o termin pe aia care o am in frigider imi promit s-o incerc sa vad ce iese