Ciorbă de pui cu smantana si legume

Printeaza

Ciorbă de pui cu smantana si legume din: piept de pui, smantana, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, telina, usturoi, ardei grasi, oua, piper, sare, morcovi, zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorbă de pui cu smantana si legume

  • 600 g piept de pui
  • 250 g de smantana
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • o telina
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 oua
  • piper
  • sare
  • 2 morcovi
  • o lingura de zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri cu apă şi puţină sare. Separat se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie bucăţi şi se pun la fiert împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic.

După ce s-au fiert  zarzavatu­rile şi carnea se scot din zeamă şi se lasă la răcit pentru a putea fi tăiate cubuleţe. Se bat ouăle bine cu sare, se adaugă smântână, se amestecă până se obţine o compoziţie destul de consistentă şi se ia un polonic de supă şi se amestecă cu smântână şi oul.

Se toarnă peste supă numai după ce aţi oprit focul de la aragaz, altfel se formează cocoloaşe. Se adaugă bucăţelele de pui şi de zarza­vat. Se serveşte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.